Chystáte se do Plzně? Pak se nezapomeňte podívat do našich chytrých zasedaček

Chystáte se do Plzně? Pak se nezapomeňte podívat do našich chytrých zasedaček

V rámci zkvalitňování prostředí v našem komunikačním centru v Plzni jsme do všech zasedaček umístili snímače SimONet (nová platforma ZAT pro bezdrátový sběr dat), které hlídají teplotu a množství CO2 ve vzduchu.

Vysoká koncentrace oxidu uhličitého totiž způsobuje ztrátu pozornosti, únavu, a pokud působí dlouhodobě, tak i bolest hlavy. Těmto problémům, které snižuji náš pracovní výkon, chceme předcházet.

Jak systém funguje?

Pokud snímače zachytí zvýšenou koncentraci CO2, zašlou informace do IoT platformy SimONet, která je propojena s kalendáři zasedaček v Outlooku. SimONet zjistí, zda v dané zasedačce právě probíhá schůzka a kdo je jejím organizátorem. Poté odešle organizátorovi schůzky e-mail s upozorněním, že je potřeba v zasedačce vyvětrat.

U zasedacích místností bez možnosti větrání umí SimONet, při zvýšené koncentraci CO2, automaticky spustit vzduchotechniku.

Díky jednoduše nasaditelné IoT technologii SimONet jsme schopni zajistit optimální prostředí nejen v zasedacích místnostech kancelářských prostor a průmyslových budov, ale i ve zdravotnických zařízeních či domovech s pečovatelskou službou.

Zajímá vás, co vše naše bezdrátová IoT technologie umí? Podívejte se na web simonet.eu.