Zrekonstruovaný elektrodispečink dálkové řídicí techniky v Plzni patří mezi nejmodernější v České republice

Zrekonstruovaný elektrodispečink dálkové řídicí techniky v Plzni patří mezi nejmodernější v České republice

Dalším úspěšným projektem společnosti ZAT je rekonstrukce elektrodispečinku pro dálkovou řídicí techniku Správy železnic v Plzni, jímž se ovládá trakční napájecí soustava a doprovodná infrastruktura pro oblastní ředitelství Plzeň.

Projekt, který jsme aktuálně předali do provozu, obsahoval kompletní výměnu hardwarového i softwarového vybavení elektrodispečinku. Zobrazovací stěna je nyní složena z bezrámečkových panelů zpětné projekce v rozlišení 4K.

V rámci zakázky jsme překreslili 400 stávajících obrazovek do nového rozlišení. Zobrazovací stěna je modulární a umožnuje dispečerům rozvrhnout zobrazení ovládaných technologií dle potřeby. Dále došlo ke stavebním úpravám dispečerského sálu a kompletní výměně vybavení dispečerů. Vzniklo také nové pracoviště pro dispečera železniční infrastruktury, které bude sloužit k centrálnímu shromažďování, zaznamenávání a analýze poruch vzniklých na technologiích v oblasti působnosti oblastního ředitelství Plzeň.

Dokončením projektu se z elektrodispečinku dálkové řídicí techniky v Plzni stal jeden z nejmodernějších dispečinků Správy železnic v České republice.