Zástupci Liebherr si ověřili kvalitu naší výroby pro jejich nový produkt

Zástupci Liebherr si ověřili kvalitu naší výroby pro jejich nový produkt

Společnost ZAT vlastní moderní výrobní linky na výrobu průmyslové elektroniky. Ve výrobním závodě v Příbrami ročně vyrobíme přes 100 000 kusů elektronických desek. Více jak polovinu výrobní kapacity přitom zabírají zakázky pro externí zákazníky.

Jednou z firem, pro kterou vyrábíme náročnou průmyslovou elektroniku, je také Liebherr, která je využívá ve svých strojích určených pro stavební a důlní činnosti či v jiných těžebních zařízeních.

V rámci dlouhodobé spolupráce nás v červnu navštívili zástupci společnosti. V prostorách příbramského závodu jsme přivítali Mitterhubera Gerharda, vedoucího manažera a Arba Joachima, technika společnosti Liebherr. Jakub Křesina, ředitel nákupu ZAT a Luboš Holý a Jindřich Smítka z divize Průmyslová elektronika ZAT, je provedli moderními výrobními prostorami, zkušebnou a představili jim proces nákupu a obchodu. Součástí ukázky byla i práce s kritickými součástkami ve FORECAST, kvalifikace dodavatelů a sledování životního cyklu součástek.

Cílem návštěvy bylo ověřit, zda je ZAT kvalifikovaný dodavatel pro jeden z jejich nových výrobků. „Zástupci Liebherr byli maximálně spokojeni a oceňovali kompetence naší společnosti. Jejich dotazy směřovali i na náš řídicí systém SandRA,“ říká Luboš Holý, zástupce ředitele divize Průmyslová elektronika. Jednání zaštitovala společnost Inpower, zákazník a objednavatel produktů pro Liebherr u ZAT.

„Pokud má firma individuální požadavky, můžeme pro ni v podstatě vyrobit jakoukoliv elektronickou sestavu od prototypů až po středně velkou výrobní sérii,“ upřesňuje Luboš Holý.

ZAT investuje do vývoje a výrobního zázemí ročně v průměru 30 milionů korun. V roce 2021 jsme uvedli do provozu novou automatickou linku SMT3 za 32 milionů korun. V rámci výrobního zázemí zajišťuje osazování součástek určených pro povrchovou montáž (SMD) na desky plošných spojů. Jde o třetí plně automatickou linku na osazování součástek v našem portfoliu.