Nasazení nových procesorových desek v zakázkách pro energetiku

Nasazení nových procesorových desek v zakázkách pro energetiku

V rámci vývoje a údržby životního cyklu platformy SandRA jsme uvedli na trh nové procesorové desky BB0037M1, které navazují na ověřenou procesorovou kartu BB0001M2.

„Nová řada opět splňuje všechny standardy produktů ZAT, tedy maximální spolehlivost a bezpečnost s výhodami rychlosti zpracování dat, úložného místa a integrace nových komunikačních protokolů,“ říká Tomáš Kadlec, vedoucí odborné skupiny Testování v ZAT.

Novou procesorovou desku jsme už nasadili v zakázkách pro energetiku. Byly nainstalovány v projektech řízení kompresoru poháněného motorem s FM 4MW, kdy je elektromotor umístěn v prostředí s nebezpečím výbuchu. Realizujeme zde všechny sekvenční pochody (najetí, provoz, normální stop, havarijní stop) pro paralelní nebo sériový chod. Řídí uspořádání sekcí kompresoru, regulace tepoty výstupního plynu, regulace teploty oleje motoru a kompresoru, regulace tlaku plynu na sání sekcí, bezpečnostní antipompážní ochrany, výkonové regulace množství nebo tlaku plynu na výstupu z kompresorové stanice realizované přes řízení FM komunikace PROFIBUS-DP.