65 % dodávek při výstavbě NJZ v České republice mohou zajistit české firmy

65 % dodávek při výstavbě NJZ v České republice mohou zajistit české firmy

Tento vzkaz vyslaly členské firmy Aliance české energetiky na tiskové konferenci, která se uskutečnila 25. dubna v Praze.

Šest významných českých dodavatelů do jaderné energetiky na ní novinářům představilo své možnosti a kompetence v dodávkách pro nové jaderné bloky. Akce se zúčastnil také Tomáš Ehler, zástupce vrchního ředitele Sekce energetiky a jaderných zdrojů MPO a Petr Závodský, generální ředitel a předseda představenstva Elektrárny Dukovany II a.s.

Naše společnost jako zakládající člen Aliance české energetiky zde prezentovala moderní řídicí systém SandRA určený pro primární i sekundární části a související jaderné technologie včetně služeb.

„Mezi know-how naší společnosti patří znalost legislativy daného státu a splnění tvrdých mezinárodních předpisů. Naše řídicí systémy jsou nasazeny na 43 jaderných blocích v 7 zemích, konkrétně ve Francii, Ukrajině, Slovensku, Maďarsku, Finsku, České republice a Arménii. Věříme, že český systém bude moci řídit také nově budované jaderné bloky v Dukovanech, potažmo v Temelíně,“ sdělil novinářům František Kural, ředitel pro marketing a obchod, který ZAT na tiskové konferenci zastupoval.

Doporučujeme zajímavý článek například na idnes.cz