Společnost ČEZ zařadila ZAT mezi dodavatele s nejvyšší úrovní klasifikace

ČEZ, a.s., významný zákazník ZAT na českém trhu, zařadil naši společnost mezi dodavatele s nejvyšší úrovní klasifikace A s hodnocením „Velmi dobrý stav". ČEZ ve svém hodnocení dodavatelů pro JE Dukovany a JE Temelín za rok 2020 označil naši společnost jako 100procentního dodavatele v oblasti materiálu, zařízení a náhradních dílů vybraných zařízení.  

Jednou z hlavních podmínek bylo i absolvování auditu, kterým jsme úspěšně prošli v létě minulého roku. „Získané hodnocení vnímáme nejenom z pohledu potvrzení spokojenosti našeho partnera v  oblasti dodávek za rok 2020, ale i s nastavením procesů při jejich zajištění. Udržení vysokého standardu je jednou z dlouhodobých priorit naší společnosti. Garantujeme, že systémy ZAT zajišťují bezpečný a spolehlivý provoz jaderných elektráren,“ říká Ivo Tichý, člen představenstva ZAT. 

Řídicí systémy společnosti ZAT jsou nasazeny na obou jaderných elektrárnách v České republice. „Hodnocení dodavatele s nejvyšší úrovní kvalifikace A je pro nás významné i z pohledu budoucího zapojení do dodavatelského modelu při výstavbě nového jaderného zdroje i modernizace zařízení stávajících bloků,“ doplňuje Ivo Tichý. 

Společnost ZAT patří mezi významné hráče na světovém trhu v oblasti jaderné energetiky. V Evropské unii jsou řídicí systémy firmy nasazeny na 30 procentech jaderných elektráren a 10 procentech ve světě.